szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Polski drób trafi do Korei

11 grudnia Główny Lekarz Weterynarii poinformował, iż w wyniku kontroli (15-26 listopada br.) zakładów mięsa drobiowego przez inspektorów National Veterinary Research and Quarantine Service, czyli władzy właściwej Republiki Korei –, wszystkie pięć zakładów, ubiegających się o prawo do eksportu produktów z mięsa drobiowego na rynek koreański uzyskało oficjalną zgodę na rozpoczęcie eksportu od 4 grudnia 2009 r.

Ponadto 20 listopada 2009 r. Wydział Handlu, Promocji i Inwestycji Ambasady RP w Seulu przekazał do Głównego Inspektoratu Weterynarii w Warszawie informację o zaakceptowaniu treści świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego przeznaczonych do wysyłki do Korei. Wzór dwustronnie ustalonego świadectwa jest umieszczony na stronie internetowej GIW.

Źródło: www.minrol.gov.pl

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl