szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Nowy ZPPM

Od 10 listopada br. skrót ZPPM oznacza: Związek Polskich Przetwórców Mleka. - To sygnał dla pozostałych uczestników rynku mleczarskiego, że jesteśmy gotowi do współpracy z każdym zainteresowanym.

Chcemy pokazać, że nie jesteśmy związkiem firm, który zamykałby się na spółdzielczość - powiedział serwisowi portalspozywczy.pl, Marcin Hydzik, prezes Związku Polskich Przetwórców Mleka. – Nawet tacy członkowie jak Danone czy Hochland – firmy zagraniczne, działają przecież na terytorium Polski, tu płacą podatki i pracują w nich Polacy. Poza wielkimi koncernami, których w ZPPM-ie zrzeszonych jest kilka, większość członków to firmy rodzime – podkreśla Marcin Hydzik.

Związek Prywatnych Przetwórców Mleka (ZPPM) jest związkiem pracodawców i został powołany 28 maja 1999 r. w odpowiedzi na potrzebę zacieśnienia kontaktów i współpracy pomiędzy podmiotami przemysłu mleczarskiego oraz utworzenia forum wymiany doświadczeń branży mleczarskiej. Związek zrzesza prywatnych przetwórców mleka, spółdzielnie mleczarskie, podmioty skupujące mleko oraz firmy działające w otoczeniu przemysłu mleczarskiego. Nowa nazwa została zarejestrowana przez sąd 10 listopada 2009 r.

Źródło: PortalSpożywczy

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl