szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Pomidory dopiszą

Jak prognozuje Światowa Rada Pomidorów Przemysłowych, tegoroczne zbiory pomidorów przemysłowych na świecie będą rekordowe. Dane producentów zebrane z ponad 90 proc. krajów mówią o wielkości 42,2 mln ton wobec 36,6 mln ton z zeszłego roku i 33,8 tys. ton sprzed dwóch lat – informuje FAMMU/FAPA.

Największe ilości pomidorów zebrane zostaną w Kalifornii – ponad 12,1 tys. Ton, czyli o 14 proc. więcej niż przed rokiem. Na drugim miejscu znajdą się w bieżącym roku Chiny z wynikiem 8,6 tys. ton, a na trzecim Włochy - 5,7 tys. ton pomidorów przemysłowych.

Tegoroczny poziom konsumpcji pomidorów przemysłowych na świecie wyniesie około 38,3 mln ton, a w 2010 roku szacowany jest na około 40 mln ton.

Źródło: PortalSpożywczy

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl