szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Najbardziej merytoryczna debata roku 2009!

21 grudnia w siedzibie Biura Promocji Jakości przy ul. Resorowej 10 na warszawskim Wilanowie odbyła się coroczna przedświąteczna debata miesięcznika Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. Dyskusję moderował redaktor naczelny BiHŻ, a zarazem prezes Biura Promocji Jakości – Tadeusz Wojciechowski.

W spotkaniu uczestniczył pierwszy garnitur polskiego przemysłu żywnościowego, a także czołowi specjaliści w dziedzinach rolnictwa i żywności, przedstawiciele głównych urzędów, instytucji i uczelni państwowych.

Kancelarię Prezydenta RP reprezentował Jan Krzysztof Ardanowski, doradca prezydenta ds. wsi i rolnictwa, Stałe Przedstawicielstwo RP przy Komisji Europejskiej w Brukseli – prof. Andrzej Babuchowski, minister koordynator ds. rolnictwa i rybołówstwa, ministra rolnictwa i rozwoju wsi Marka Sawickiego – Zofia Krzyżanowska, radca generalny ministra, Komisję Rolnictwa i Rozwoju Wsi Senatu RP – przewodniczący Jerzy Chróścikowski, zaś Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych – jej szef prof. Stanisław Kowalczyk. Ponadto w debacie uczestniczyli: dr Maria Andrzej Faliński, dyrektor generalny Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, Wiesław Różański, prezes zarządu Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego Upemi, Andrzej Pawelczak, dyrektor ds. PR grupy Animex, Witold Lisiecki, dyrektor generalny Lantmannen Unibake Poland, prof. Małgorzata Korzycka-Iwanow z Wydziału Prawa i Administracji UW, prof. Stanisław Berger oraz prof. Andrzej Lenart z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, prof. Mieczysław Obiedziński z Wydziału Nauk o Żywności SGGW, dr Janusz Berdowski z Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Warszawie, prof. Jan K. Ludwicki z Państwowego Zakładu Higieny, a także Stefan Kwiecień, członek Komitetu ds. Owoców i Warzyw Rady Gospodarki Żywnościowej.

Więcej na temat debaty – w najbliższym, styczniowym wydaniu miesięcznika Bezpieczeństwo i Higiena Żywności.

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl