szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Szczyt na Resorowej

Tegoroczna wiosna obrodziła w różnego rodzaju istotne spotkania na szczytach. Byliśmy świadkami szczytu UE w Brukseli, szczytu UE-USA w Pradze oraz szczytu ONZ.
Redakcja „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności” zorganizowała również „szczyt”, czyli debatę Rady Programowej oraz zaproszonych gości na temat wpływu kryzysu gospodarczego na polską i globalna gospodarkę rolno-żywnościową, która odbyła się 07.04 2009 w siedzibie redakcji „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności” przy ul. Resorowej.

W dyskusji wzięli udział:
• Jan Krzysztof Ardanowski – doradca Prezydenta RP;
• Andrzej Gantner – dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności;
• Roman Jagieliński – były wicepremier i minister rolnictwa;
• Gabriel Janowski – były minister rolnictwa;
• prof. Stanisław Kowalczyk – Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;
• prof. Małgorzata Korzycka-Iwanow – Wydział Prawa i Administracji Uniwersytet Warszawski;
• prof. Jan Krzysztof Ludwicki – Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny;
• Grażyna Michalak – zastępca redaktora naczelnego „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności”;
• Janusz Rodziewicz – prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP;
• dr Piotr Ruciński – specjalista ds. rolnych Ambasady USA
• Jan Tomasek – Wiceambasador Republiki Czech w Warszawie;
• Eric Wenberg – radca ds. rolnych Ambasady USA w Warszawie;
• Tadeusz Wojciechowski – redaktor naczelny „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności”;
• prof. Stanisław Zięba – Przewodniczący Rady Gospodarki Żywnościowej, były minister rolnictwa.

Międzynarodowy skład dyskutantów z przedstawicielem Republiki Czech, kraju sprawującego prezydencję UE oraz gości z ambasady USA w Polsce nadał uniwersalny charakter debacie.
Obecność byłych ministrów rolnictwa pozwoliła na retrospektywne spojrzenie na problematykę gospodarki rolnej w dobie kryzysu gospodarczego. Głos przedstawicieli przetwórców żywności stanowił istotny aspekt debaty również w kontekście zbliżającego się Szczytu Rolniczego zapowiadanego przez Kancelarię Prezydenta RP.
Szczegółową relację z debaty opublikujemy w następnym 5 numerze „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności”.

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl