szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Minister Sawicki o cukrze

- Na panice na rynku cukru skorzystali producenci i handlowcy. Sprawą znacznego wzrostu cen tego produktu powinien zainteresować się z własnej inicjatywy Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów - powiedział minister rolnictwa Marek Sawicki. Jego zdaniem, UOKiK ma nie tylko zapobiegać monopolizacji, ale także ma za zadanie dbanie o konsumentów. 
UOKiK poinformował PAP, że „od 22 marca prowadzi postępowanie wyjaśniające, którego celem jest zdiagnozowanie problemów na rynku cukru”.
Minister Sawicki poinformował, że w maju będzie wnioskował w KE o zwiększenie rocznego limitu produkcji cukru w Unii o 15 proc., o tyle miałaby także wzrosnąć produkcja w Polsce. Obecnie cukrownie w Polsce mogą wyprodukować rocznie 1,405 mln ton cukru, z tego ponad 39 proc. wytwarza Krajowa Spółka Cukrowa.

Źródło: PAP

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl