szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Warsztaty dla dziennikarzy
3 marca 2011 r. odbyły się warsztaty dla dziennikarzy pt. „Dodatki do żywności – fakty i mity”. Były to trzecie warsztaty z cyklu spotkań w ramach Pierwszej Olimpiady Dziennikarzy pt. Fakty i mity o żywności i żywieniu.
Celem spotkania było przedstawienie dziennikarzom aktualnej i rzetelnej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa, jakości oraz właściwości żywieniowych wód butelkowanych. W pierwszej kolejności głos zabrała dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia, która przedstawiła uczestnikom najważniejsze informacje na temat roli i funkcji wody w organizmie człowieka.
W dalszej części warsztatów wystąpiła Dr Teresa Latour z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, która m.in. omówiła klasyfikacja wód ze względu na pochodzenie i stopień mineralizacji, właściwości dietetyczne poszczególnych rodzajów wód oraz oznakowanie wód butelkowanych.
W części praktycznej uczestnicy warsztatów, pod kierunkiem Managera Centrum Szkoleniowego MAKRO HoReCa Center – Grzegorza Kazubskiego, mieli możliwość przyrządzenia potraw z owoców morza.
Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl