szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Sucha wiosna w Europie

Według brytyjskich służb meteorologicznych marzec był najsuchszy od 100 lat, z ilością opadów na poziomie 40 proc. średniej.
W niektórych regionach Szwajcarii początek roku należał do najsuchszych, jakie kiedykolwiek notowano, i był porównywalny z suchymi okresami w latach 1884 i w 1921.
Ok. 60 proc. francuskich akwenów ma poziom wody niższy niż zazwyczaj. W ośmiu departamentach w środkowej i środkowo-zachodniej części kraju wprowadzono pewne ograniczenia w zużyciu wody.
Izba rolnicza regionu Ile-de-France uważa, że sytuacja jest "bardzo alarmująca", i przestrzegła, że potencjalne straty w niektórych uprawach mogą wynieść 30-40 procent.
W północnej Europie słychać też coraz więcej obaw o tegoroczne żniwa, ich wpływ na ceny żywności.

Źródło: TVP Info, AgroNews

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl