szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



List otwarty do Donalda Tuska

Lista osób, które podpisały list otwarty
do Prezesa Rady Ministrów,
Donalda Tuska

1. prof. dr hab. Wojciech Ambroziak,
Z-ca Dyr. Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii ds. Naukowych, Politechnika Łódzka
2. Jan Krzysztof Ardanowski,
Poseł RP, Wiceprzewodniczący Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Sejmu RP
3. Marek Bargieł,
Wytwórnia Ciast i Lodów SANTOS
4. Piotr Błaszkiewicz,
rzeczoznawca ds. HACCP, biegły sądowy, EPEX Firma Inżynierska
5. Bogumił Bombola,
Product Manager, Eurobox Polska Sp. z o.o.
6. dr Sylwia Bonin,
adiunkt, Zakład Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności, SGGW
7. dr Beata Borkowska,
adiunkt, Akademia Morska w Gdyni
8. Waldemar Bruzda,
specjalista ds. obsługi klienta, PPHU „Rolmax” Sp. z o.o.
9. Bożena Brzostek-Kasprzak,
st. specjalista badawczo-techniczny, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
10. dr Jacek Bujko,
Kierownik Pracowni Diagnostyki Zdrowotnej, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW
11. Ryszard Chmielewski,
firma RCH Food
12. Jerzy Chróścikowski,
Przewodniczący Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Senatu RP
13. Grzegorz Ciszewski,
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Oławie
14. Roman Cybulski,
Prezes Jabłuszko Sp. z o.o., Wiceprezes Stowarzyszenia Eksporterów i Dystrybutorów Owoców i Warzyw „Unia Owocowa”
15. Marek Dąbrowski,
właściciel PPH „AN MARKO” Dąbrowscy Sp.J.
16. dr Waldemar Dzwolak,
adiunkt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
17. Małgorzata Ellert,
członek zarządu – Pełnomocnik ds. Jakości, MTC Polska Spółka z o.o.
18. Andrzej Fetliński,
Ekspert Oceniający Komisji Europejskiej w 7. Programie Ramowym, w sektorze przemysłu spożywczego i biotechnologicznego – KBBE, Dyrektor Food Concept
19. prof. dr hab. Jan Fiedurek,
Zakład Mikrobiologii Przemysłowej, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
20. dr Magdalena Golachowska,
Zakład Anatomii Zwierząt, Wydział Medycyny Weterynaryjnej,
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
21. prof. dr hab. Antoni Golachowski,
Dziekan Wydziału Nauk o Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
22. Jan Gołąbek,
Prezes Zarządu, Mlektar S.A.
23. dr Elżbieta Hać-Szymańczuk,
adiunkt, Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, SGGW
24. Sławomir Hardej,
Prezes Zarządu, OSM Sokołów Podlaski
25. prof. dr hab. Andrzej Heim,
Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, Politechnika Łódzka
26. Piotr Izdebski,
Dyrektor Zarządzający, Strawa Sp. z o.o.
27. prof. dr hab. Izabella Jackowska,
Prodziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
28. dr Aleksander Jakubowski,
rzeczoznawca Zespołu Rzeczoznawców przy Stowarzyszeniu Naukowo-Technicznym
Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
29. Marianna Janicka,
Head of Quality Assurance, Makro Cash & Carry Polska S.A.
30. Justyna Jarochowska,
inspektor ds. HACCP, Poznańska Spółdzielnia Spożywców „Społem”
31. Ryszard Jaśkowski,
zastępca Prezesa Zarządu, Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni Spożywców „Społem”
32. dr hab. Alicja Kawka,
adiunkt, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
33. prof. zw. dr hab. Jacek Kijowski,
Kierownik Katedry Zarządzania Jakością Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, członek Komitetu Technicznego nr 310 PKN Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności
34. Zofia Kikosicka,
specjalista technolog, Kutnowskie Zakłady Drobiarskie „EXDROB”
35. Wioletta Kłopotek,
Pełnomocnik Zarządu ds. Systemu Jakości, PHU „ADAM” Sp. z o.o.
36. dr Agnieszka Kochanowska,
Kierownik Działu Zapewnienia Jakości, Destylarnia Sobieski S.A.
37. dr hab. Iwona Konopka,
Prodziekan ds. Kształcenia, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
38. Katarzyna Kowalcze,
dietetyk kliniczny, Klinika Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii,
Centralny Szpital Kliniczny MSWiA w Warszawie
39. Dorota Kowalewska,
Wiceprezes Zarządu, Biocert Małopolska Sp. z o.o.
40. Edward Kowalke,
lekarz weterynarii
41. Anna Krajewska,
tłumacz
42. Zdzisław Król,
Wojewódzki Inspektor ds. Bezpieczeństwa Żywności, Pasz oraz Ubocznych Produktów Zwierzęcych
43. dr Marek Kubara,
Ekoprodukt Marek Kubara Sp.J.
44. Jacek Leonkiewicz,
QUATTRO Biuro Doradcze
45. Jacek Lewandowicz,
student na kierunku Towaroznawstwo, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
46. Szymon Liszewski,

redakcja „Nasz Olsztyniak”
47. Bożena Łata,
Pracownia Cukiernicza „Tradycyjna”
48. prof. dr hab. Eberhard Makosz,
Przewodniczący Towarzystwa Rozwoju Sadów Karłowych
49. Maciej Marynowski,
PPUH „REMARKA PIS”
50. Marta Maślana,
analityk finansowy, Jones Lang LaSalle
51. Leszek Misala,
audytor wewnętrzny ds. GMP, GHP, HACCP
52. dr Grażyna Morkis,
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
53. Aneta Mróz-Krężelewska,
członek zarządu, MRÓZ S.A.
54. dr Robert Mroczek,
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
55. Tomasz Niezgoda,
specjalista ds. zarządzania systemami
56. Ewa Nizio,
technik administracji i technik ekonomista, THERMOCOLD Sp. z o.o.
57. dr Agnieszka Nowak,
adiunkt, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka
58. Paweł Nowak,
Prezes Zarządu, Prime Food Sp. z o.o.
59. Waldemar Nowakowski,
Prezes Zarządu Polskiej Izby Handlu,
Przewodniczący Komitetu Handlu przy Krajowej Izbie Gospodarczej
60. prof. zw. dr hab. Mieczysław Obiedziński,
Przewodniczący Kolegium Naukowego Programu Poznaj Dobrą Żywność Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Wydział Nauk o Żywności, Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Zakład Oceny Jakości Żywności, SGGW
61. prof. dr hab. Wiktor Obuchowski,
Zakład Technologii Zbóż, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
62. Andrzej Olkowski,
Prezes Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich z siedzibą w Olsztynie
63. prof. dr hab. Krystyna Palka,
Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych, Wydział Technologii Żywności,
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
64. Sławomir Pawłowski,
Prezes, CSI Słowianka
65. Tomasz Piątkowski,
główny specjalista ds. audytów kontroli wewnętrznej i inwentaryzacji, Dalkia Łódź S.A.
66. Beata Pietrzyk,
Prezes Zarządu, Biocert Małopolska Sp. z o.o.
67. dr Beata Piłka,
dietetyk, specjalista żywienia człowieka
68. Andrzej Pluta,
technolog żywności, specjalista ds. badań i rozwoju produktu, Grana Sp. z o.o.
69. prof. dr hab. Witold Płocharski,
Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach
70. Aleksandra Polisiakiewicz,
magister promocji zdrowia, pielęgniarka
71. dr Beata Pyryt,
adiunkt, Katedra Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością, Akademia Morska w Gdyni
72. Ryszard Radek,
właściciel firmy Kedar
73. dr hab. Małgorzata Robak,
prof nadzw. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności
74. Marta Rudzińska,
Wiceprezes Zarządu, JARS Sp. z o.o.
75. dr inż. Małgorzata Rybińska-Gacek,
Prezes Zarządu, Tusnovics Instruments Polska Sp. z o.o.
76. Daniel Rymkiewicz,
firma FRO-RYB
77. Robert Rzepka,
Prezes Zarządu, BJ PRODUCTS Sp. z o.o.
78. prof. dr hab. Tadeusz Sikora,
Kierownik Katedry Zarządzania Jakością, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie; redaktor naczelny dwumiesięcznika „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość”
79. Jarosław Słota,
Dyrektor ds. Sprzedaży Pieców i Urządzeń Piekarniczych, PRO ASCOBLOC Sp. z o.o.
80. Karol Socha,
Kierownik Pracowni Mikrobiologicznej, Niezależne Laboratorium Badawcze STANLAB Sp. z o.o.
81. dr Urszula Sołtysiak,
Dyrektor Jednostki Certyfikującej AGRO BIO TEST
82. Irena Stankiewicz,
właściciel, firma FRO-RYB
83. dr Jadwiga Stankiewicz,
adiunkt, Akademia Morska w Gdyni
84. Anna Stankiewicz,
pracownik ds. HACCP, firma FRO-RYB
85. Józef Stankiewicz,
specjalista. ds. jakości, firma FRO-RYB
86. Agnieszka Starbała-Stepniewski,
specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyki, Poradnia Dietetyczna Starbała
87. Jacek Suchorzebski,
redaktor naczelny pisma „Nasza Rola”
88. Janusz Szlapański,
właściciel firmy JANDIK
89. Oskar Szulca,
Oskar International Trading Sp. z o.o.
90. Anna Urbańska,
Dyrektor Zarządzający, AVO – Werke Sp. z o.o.
91. prof. dr hab. Lidia Wądołowska,
Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
92. prof. dr hab. Janusz Wierciński,
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
93. Anna Wiktorska,
Lloyd's Register Polska Sp. z o.o.
94. Kamila Wiktorska,
95. Tadeusz Wojtaszek,
Program „Woda dla zdrowia”, Członek Prezydium Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Magnezologicznego im. Juliana Aleksandrowicza
96. Witold Woźniak,
informatyk, Główny Urząd Statystyczny
97. dr hab. Jan Zabielski,
prof. nadzw. Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, Kierownik Zakładu Sterowania Procesami Produkcyjnymi
98. prof. dr hab. Renata Zawirska-Wojtasiak,
Prodziekan ds. Nauki, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
99. Krzysztof Zawisza,
właściciel firmy GAMA
100. prof. dr hab. Stanisław Zięba,
Honorowy Przewodniczący Rady Gospodarki Żywnościowej
101. Olga Zięcina,
analityk finansowy, Jones Lang LaSalle

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl