szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



List otwarty

LIST OTWARTY DO PREMIERA DONALDA TUSKA

Szanowni Państwo,

Z inicjatywy magazynu Bezpieczeństwo i Higiena Żywności w załączeniu przesyłamy list otwarty redaktora naczelnego do premiera Donalda Tuska w sprawie afer żywnościowych mających ostatnio miejsce w Polsce.

Tytułowe pytanie naszego najnowszego wydania „Co jeść, panie premierze?” nie jest polityczną prowokacją, a apelem o poważną, merytoryczną dyskusję na temat systemu urzędowej kontroli żywności w Polsce, dyskusję na szczeblu szefa rządu. Wobec skandalicznych zaniedbań w zakresie kontroli żywności nasuwa się również pytanie o rolę służb odpowiedzialnych za nadzór nad jej bezpieczeństwem.

List podpisało już wiele osób, w tym przedstawiciele różnych środowisk: naukowcy, przetwórcy, organizacje producenckie a nawet przedstawiciele urzędowej kontroli żywności.

Z poważaniem,
Redakcja Bezpieczeństwa i Higieny Żywności


Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl