szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Sukces Kongresu
W dniach 15-17 marca br. w Auli Kryształowej SGGW w Warszawie odbył się II Międzynarodowy Kongres pt. „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw”. Był on zorganizowany przez Biuro Promocji Jakości ,Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW, Klaster Innowacji w Agrobiznesie , we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego (FoodNetCenter Bonn).
Kongres stanowił platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju. Kongres był skierowany do przedstawicieli nauki, handlu detalicznego i hurtowego, jednostek certyfikujących, urzędowej kontroli oraz producentów i przetwórców żywności.
Rektor SGGW  prof. Alojzy Szymański podkreślił, że II Kongres na temat bezpieczeństwa żywności był doskonałym przykładem takich skutecznych działań.
Podczas konferencji poruszanych było wiele ważnych tematów między innymi dotyczących bezpieczeństwa i zarządzania jakością żywności w postaci referatów tematycznych, w tym m.in.:  zarządzanie jakością i ryzykiem w globalnych łańcuchach rolno-spożywczych, oraz  analiza ryzyka, wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności ze specjalnym uwzględnieniem legislacji europejskiej oraz wiele innych.
Po zakończeniu drugiego dnia Kongresu odbyła się Gala Liderzy Jakości Żywności, której organizatorem była redakcja „Bezpieczeństwa i Higieny Żywności”. Godło Lidera Jakości Żywności otrzymali: SM Mlekovita, PPH EWA-BIS Sp. z o.o., Zakład Mięsny „Wierzejki", Zakład Przetwórstwa Mięsnego JBB, Zakłady Mięsne Zakrzewscy.
Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy.
Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl