szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie – główne wymagania GHP/GMP i HACCP

W dniu 7 grudnia w siedzibie BPJ odbyło się szkolenie pt. "Zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie – główne wymagania GHP/GMP i HACCP", które poprowadziła dr Halina Turlejska.

Podczas szkolenia uczestnicy zapoznali się z takimi zagadnieniami jak:
• odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności w świetle wymagań prawa
• kontrola wewnętrzna w zakładzie jako narzędzie doskonalenia systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
• obszary Dobrej Praktyki Higienicznej – GHP i zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w tym zakresie
• obszary Dobrej Praktyki Produkcyjnej – GMP i zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w tym zakresie
• przykładowe pytania stawiane w ramach kontroli wewnętrznej odnoszące się do poszczególnych obszarów GHP/GMP
• wdrażanie zasad systemu HACCP i metody kontroli wewnętrznej w tym zakresie
• urządzenia i sprzęt do monitorowania wybranych parametrów higieny i procesu technologicznego
• prawidłowe dokumentowanie działań w zakresie prowadzenia kontroli wewnętrznej

Kolejne szkolenia z zakresu GHP/GMP/HAACP już wkrótce.

Serdecznie zapraszamy!

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl