szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Prawne aspekty uboju rytualnego

Ponad 40 osób wzięło w szkoleniu „Prawne aspekty uboju rytualnego”, które Biuro Promocji Jakości zorganizowało 19 grudnia w Warszawie.

W seminarium BPJ udział wzięli przedstawiciele przemysłu mięsnego (sektora mięsa czerwonego, jak i białego) oraz lekarze weterynarii. Szkolenie poprowadził dr Michał Rudy z Kancelarii Prawnej Result Witkowski Woźniak Mazur i Wspólnicy – Spółka Komandytowa.
Na wstępie dr Michał Rudy przedstawił pojęcie oraz historię uboju rytualnego w Polsce. Następnie skupił się na omówieniu aktualnego stanu prawnego, także w kontekście Europejskiej konwencji o ochronie zwierząt przeznaczonych do uboju. Na koniec prawnik wyjaśnił uczestnikom wątpliwości dotyczące praktycznego zastosowania przepisów w tym względzie.

Kolejne szkolenia z zakersu prawa już wkrótce.

Serdecznie zapraszamy!

Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl