szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Prof. dr hab. Jan Krzysztof Ludwicki
Państwowy Zakład Higieny
Absolwent Wydziału Farmacji Akademii Medycznej w Warszawie i studiów specjalistycznych w zakresie toksykologii – University of Rochester, USA

Przebieg pracy zawodowej:
1970-1986: PZH, Zakład Badania Żywności i Przedmiotów Użytku,
1986-nadal: PZH, Zakład Toksykologii Środowiskowej, kierownik Zakładu,
1987: powołanie na stanowisko docenta w Państwowym Zakładzie Higieny,
1995: powołanie na stanowisko profesora w Państwowym Zakładzie Higieny,
1995-2001: PZH, Zastępca Dyrektora do Spraw Naukowych,
2001- maj 2005 : PZH, Dyrektor,
2004- nadal Zastępca Przewodniczącego Komisji Farmakopei Polskiej,
2005 czerwiec-nadal Kierownik Państwowego Zakładu Higieny.

Działalność międzynarodowa:
1979-1999: członek Komitetu ds. Pozostałości Pestycydów Codex Alimentarius FAO/WHO,
1986-nadal: Narodowy Korespondent International Register of Potentially Hazardous Chemicals (IRPTC), WHO,
1993-nadal: członek Expert Advisory Panel on Food Safety FAO/WHO,
1997-nadal: przedstawiciel Polski w OECD Pesticide Forum,
1998-nadal: członek International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).

W komitetach i radach naukowych:
1986-nadal: członek Rady Naukowej Państwowego Zakładu Higieny,
1989-1992: członek Rady Naukowej Instytutu Medycyny Pracy im. Prof. dr J. Nofera,
1992-1995: członek Rady Naukowej przy Ministrze Zdrowia i Opieki Społecznej,
1992-nadal: członek Rady Sanitarno-Epidemiologicznej przy Głównym Inspektorze Sanitarnym,
1992-nadal: członek Rady Naukowej Instytutu Przemysłu Organicznego,
2003-nadal: Przewodniczący Rady Naukowej Instytutu Przemysłu Organicznego.


Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl