szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności

 In English: about us
Nasi partnerzy





Dalmyt - pest control, zwalczanie szkodników, kontrola szkodników



Dr n. med. Lucjan Szponar
Instytut Żywności i Żywienia
Absolwent Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Lublinie

Przebieg pracy zawodowej:
1958-1965: Katedra Chemii Ogólnej Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Lublinie,
1965: kierownik Pracowni Rozwoju Fizycznego i Stanu Odżywienia Instytutu Medycyny Pracy i Higieny Wsi w Lublinie,#
1970: kierownik Zakładu Żywienia w Instytucie Medycyny Pracy i Higieny Wsi w Lublinie; obecnie Instytut Medycyny Wsi,
1972-1974: Zakład Organizacji Ochrony Zdrowia Ludności Wiejskiej w Instytucie Medycyny Pracy i Higieny Wsi w Lublinie,
1976-nadal: kierownik Zakładu Higieny Żywienia, a następnie Higieny Żywności i Żywienia, obecnie Zakładu Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie,
1980-1990: Zastępca Dyrektora ds. Profilaktyki w Instytucie Żywności i Żywienia,
1990-1991: Dyrektor Departamentu Zdrowia Publicznego w Ministerstwie Zdrowia i Opieki Społecznej,
1991-2001: Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie,
2002-2003: Kierownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie,
2002-nadal: zastępca Dyrektora ds. Bezpieczeństwa Żywności Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.

Działalność międzynarodowa:
1993-2000: Dyrektor WHO Collaborating Centre for Nutrition,
1997-nadal: Dyrektor WHO Collaborating Centre for Food Contamination Monitoring.

W komitetach i radach naukowych:
1970-1982, 1994-2002: członek Komitetu Żywienia Człowieka PAN,
1993-2002: członek Rady Naukowej Instytutu Badania Żywności i Rozrodu Zwierząt PAN w Olsztynie,
1981-nadal: członek Rady Naukowej Instytutu Żywności i Żywienia.
Nasze wydawnictwa
"Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
2006-2007 © Biuro Promocji Jakości
szkolenia HACCP, GHP, GMP, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności
Projekt & cms: www.zstudio.pl